Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Klubben
Bilder
Nyheter
BIl Nord Open 2021
Kontakta oss
Arkiv
Boka hämtning
Striketober

Testa på bowling?

2019-08-17

Bowling är en underhållande och spännande sport. 

Hur spelar man bowling?
Man kan spela bowling på många olika sätt beroende på vilken nivå man är på. Vi i Domsjö IF BK har 3 alternativ för våra medlemmar men vi understryker också att vi inte har något uttalat a-lag, b-lag eller f-lag. Vi är tillsammans starka och strävar att för att alla våra medlemmar vill utveckla sig till att representera klubben i ligaspelet, ett 8-manna lag som just nu spelar i Nordallsvenskan. Mittserien är en 4-manna serie som vi kommer delta i säsongen 2019-2020 för att kunna introducera spelare för matchspelet. Tillsist har vi 2-3 lag i STEMA bowlings halliga. 

Vilken utrustning krävs för att bowla? 
Det är något oklart för en nybörjare vad som bör köpas in inför det första besöket i en bowlinghallbesök. Sanningen är att du får komma precis som du är för första gången – du får nämligen låna bowlingsskor och klot på plats. Här kan du spela i några månader, lära dig lite grundteknik och därefter prata med STEMA Bowlings proshop för vägledning av vad just du behöver för utrustning. 

Vilka åldrar kan besöka Domsjö IF BK?
Vi har ingen åldersgräns hos oss. Bowling är en sport för alla - i alla åldrar. Vår yngsta medlem är 10 år gammal och flera över 60-sträcket.

Vår klubb söker ständigt efter nya ansikten som vill pröva på vår sport, bowling. Är du i tankarna på att testa på erbjuder vi dig att komma till våra träningar för att prata med medlemmar, se hur träningarna går till och även pröva på 2 gånger, helt kostnadsfritt.
Vi tränar på Tisdagar 19:00-20:00 och Torsdagar 18:00-20:00. 

Licenstyper:
Bowlinglicens A. Berättigar till deltagande i allt av SvBF eller SDF sanktionerat tävlings- och seriespel.
Bowlinglicens B. Berättigar till deltagande i distriktsserier och individuella tävlingar med en värdesumma av max 10 000 kr.
Tävlinglicens T. Berättigar till deltagande i idivduella tävlingar.
Parabehörighet går att söka för samtliga licensformer
 

Information till nybörjare: Klicka här

Arkivet.

Våra Partners